Розрізнення міді від інших металів — це важлива навичка, якщо ви серйозно займаєтесь продажем мідного брухту. Коли я почав збирати мідь, я спочатку не знав, як переконатись, що це справді мідь. Я звернувся до досвідченого торговця ломом, який показав мені кілька простих тестів. Мідь має характерний червонуватий колір, який складно сплутати з іншими металами. Якщо мідь свіжа й чиста, вона досить яскравого червоного кольору. З часом мідь окислюється й стає зеленою або чорною. Я почав використовувати простий магніт — мідь не примагнічується, тоді як залізо й сталь примагнічуються. Також можна провести тест на щільність — мідь досить важка для свого об'єму. Якщо провести гострим предметом по куску міді, вона залишить царапину червоного кольору. Я завжди прошу розрахунок за кожний тип металу окремо, щоб переконатись, що мене не обманюють. На сайті https://megalom.com.ua/priyom-kolorovogo-metalu/zdati-mid-za-visokimi-cinamy/ можна отримати детальну інформацію про те, як правильно визначати чисту мідь й які ознаки вказують на домішки інших металів. З часом ви навчитесь визначати якість міді на око, але перші кілька разів можна попросити допомогу у спеціалістів компанії.